Papierki do oznaczeń jakościowych Peroxtesmo MI – do wykrywania peroksydazy w mleku

Papierki do oznaczeń jakościowych Peroxtesmo MI – do wykrywania peroksydazy w mleku

171,42 

Papierki Peroxtesmo MI służą do specyficznego, szybkiego i wykrywania laktoperoksydazy w mleku.

Zobacz inne produkty z kategorii:
Miniatura Nr-art. Nazwa Zmiana barwy Szt./Op. Cena nettoIlość
Papierki do oznaczeń jakościowych Peroxtesmo MI - do wykrywania peroksydazy w mleku - m-3749 - papierki-do-ozn-jakosciowych-peroxtesmo-mi - bialy-niebieski - 100-szt M-3749 / m3749Papierki do ozn. jakościowych Peroxtesmo MIbiały - niebieski100 szt.
171,42 
-
+

Papierki Peroxtesmo MI przeznaczone są do szybkiego, specyficznego wykrywania laktoperoksydazy w mleku. W przemyśle mleczarskim testy te są stosowane do kontroli jakości mleka pasteryzowanego. Pozwalają na wykrycie 3% surowego mleka w mleku UHT. Laktoperoksydaza jest zawsze obecna w mleku surowym. Enzym ten może zostać dezaktywowany jedynie przez ogrzewanie w wysokiej temperaturze (sterylizacja metodą UHT), ale nie w procesie klasycznej pasteryzacji. Mleko UHT powinno dawać negatywny wynik testu, natomiast mleko pasteryzowane, w którym laktoperoksydaza jest aktywna – wynik dodatni. Obecność laktoperoksydazy powoduje zmianę zabarwienia paska Peroxtesmo MI z białej na niebieską. Paski testowe są nietoksyczne i bezwonne.

Opakowanie zawiera 100 pasków testowych o wymiarach 15 x 15 mm.

Innym papierkiem testowym, który jest pomocny w ocenie jakości mleka pasteryzowanego jest Phosphatesmo MI (M-3757), za pomocą którego wykrywa się alkaliczną fosfatazę w mleku.

Powiązane produkty

Kontakt telefoniczny
Kontakt e-mail