pH-metr z elektrodą wbijaną o kształcie igły, do pomiarów pH żywności. Doskonały do analizy produktów białkowych, półmiękkich lub proszków takich jak np.: masło, mleko, jogurt, ser, mięso, owoce, warzywa, soki owocowe, przyprawy itp. Aparat jednocześnie wskazuje pH i odczyt temperatury. Automatyczna jedno- lub dwupunktowa kalibracja dzięki zapamiętanym odczytom dwu serii buforów standardowych.
Wbijana elektroda FC 202D posiada zintegrowany czujnik temperaturowy (umożliwia automatyczną kompensację temperatury) oraz wmontowany na stałe kabel długości 1 metra. Elektroda wyposażona jest w złącze o wolnym przenikaniu, co pozwala uniknąć problemów z jej zatkaniem przez próbki gęstych lub lepkich produktów.
Aparat dostarczany w komplecie z elektrodą FC 2023, roztworami buforowymi o pH 7,01 i pH 4,01 (po 20 ml), roztworem czyszczącym elektrodę (2 x 20 ml), 3 bateriami 1,5V oraz z walizką transportową.
Dane techniczne | Model HI 99161 | |
---|---|---|
Zakres pomiaru | pH | 0,00 ÷ 14,00 |
°C | 0,0 ÷ 50,0 °C | |
Dokładność | pH | ±0,01 |
°C | ±0,5 °C | |
Rozdzielczość | pH | 0,01 |
°C | 0,1 °C | |
Wymiary | 152 x 58 x 30 mm | |
Masa | 205 g |